image1

Dulcamara, - En Fci - Nkk registrert kennel

Om oss

Dulcamara er et lite hobby oppdrett av Bichon Frisé og Toy-/Dvergpuddel i sort og brun.  Dulcamara er en FCI - NKK registrert kennel og har vært det siden 1996.  Navnet er hentet fra homeopatien og det homeopatiske middelet Dulcamara.  Vårt første valpekull hadde vi imidlertid i 1994 og rasen var Bichon Frisé.  Det er fortsatt Bichon Frisé vi er mest aktive med både når det gjelder oppdrett og utstilling, men av og til har vi også et kull med Puddel valper.   Vi har hatt Puddel siden 2006.  


Kennelen drives i dag av mor (Marianne) og datter (Marie) og slik har det vært siden 2007.  Vi har litt forskjellige preferanser når det gjelder hund.  Marie er lidenskapelig oppdretter av korthåret Dvergdachs, mens Bichon og en Puddel holder til hos Marianne.  Dvergdachsene finnes på egen webside, som du finner HER.  

Vi har imidlertid alltid hatt hund, og min første hund kjøpte jeg i 1974, ei nydelig Schæfer tispe som ble brukt innen bruks- og lydighet. Dobermann, Collie, Whippet og Cocker Spaniel har også vært en del av familiens hunder.  Det har vært noen beskjedne kull fra disse, men først og fremst har de vært familiehunder.  


Vi jobber begge med barn og deres familier.  Marianne er Klinisk spesialist i spesialsykepleie, familieterapeut og klassisk Homeopat SIKH.  Marie holder på med Master i Spesialpedagogikk, hun er også utdannet Hundeinstruktør og trener hundene  når hun har mulighet.  Et liv uten hund er utenkelig og slik vi ser det, er det for oss en livsstil og verdens beste hobby.


Dulcamara's hunder er merittert fra utstilling.  Når det gjelder helse, bruker vi autoriserte øyelysere som benytter ECVO-attester, slik NKK anbefaler, samt veterinærer godkjent av NKK, for undersøkelse av kneledd/patella lux.   Alle våre helseresultater er transparente og kan leses av i NKK's Dogweb.

Vi følger NKK's etiske retningslinjer for avl og oppdrett og raseklubbenes avlskrav.

This site in English

Follow the link for english summary

Fci - Pedigree

Breeding for Type & Quality since 1994

Site Content

image2

image3

image4

image5

image6

image7